суботу, 30 травня 2009 р.

Петрос



Петрос - гора в Українських Карпатах у Закарпатській області, яка є однією з найвищих вершин хрербту Чорногора, та знаходиться на пн.-зх. кінці хребта між г.Шешул і г.Говерла.

Весняний похід на оспіваний в легенді Петрос подарує мандрівникам як милуючі враження, так і фізичні навантаження та справжній екстрім. Галявини, з яких щойно зійшов сніг, зацвіли красивими крокусами, а гірські схили помережані сніговими островами та потоками, вершина то купається в сонці, то затягується густим туманом. Дороги й стежки місцями геть розмиті, майже непрохідні.

Зх. і пд.-зх. схили Петросу круті з численними кам'яними розсипищами, пн. та пн.-сх. - урвисті, зі скельними виступами. Є давньольодовикові форми рельєфу. Складається гора з пісковиків. Петрос вкритий переважно субальпійською рослинністю. Поширені чагарники (яловець сибірський, рододендрон) і ялинові ліси (до висоти 1530-1600 м). Зимою дуже часто бувать снігові лавини. Є туристський притулок на пд. схилах нижче полонини Рогнеска. Гора є об'єктом туризму та спорту.

Немає коментарів:

Дописати коментар