четвер, 30 липня 2009 р.

Тростян



Тростян - гора в Карпатах Львівської області. Знаходиться на хребті Звинів Стрийсько-Санської верховини. Навколо гори є долини річок Опору і Оряви. Висота гори 1232 метрів над рівнем моря. Пн.-сх. схили круті вкриті смерековим лісом, а південні - малолісисті. Вершина вкрита трав'яною рослинністю.

Тростян є дивовижним місцем для відпочинку у Карпатах та знаходиться на відстані 2 км від села Славське. На Тростяні є схили для катання на гірських лижах в східному, північному та західному напрямках, довжиною від 1500 м до 2000 м. Гірськолижні сихли є різної складності, як для лижників-професіоналів так і для початківців.

Гірськолижний курорт
зимою на горі Тростян безперечно можна назвати найпопулярнішим в Україні. У Тростяні є цікаві спуски, і різні їх варіанти, і фантастичні по красі види, від яких не тільки захоплює дух, але і низько опускається нижня щелепа, і прекрасна щоденна подорож від підніжжя гори до самої неї вершини на підйомнику, крісла, і, звичайно ж, неповторна атмосфера справжнього гірськолижного курорту. Як тільки приходять вихідні, натовпи гірськолижників приїжджають з Львова, Києва і інших міст, що створює величезні натовпи у підйомників і велику завантаженість трас на Тростяні. Загалом, цей недолік властивий не тільки Тростяну, але і іншим українським курортам, таким як Яблуниця, Яремча та інші. Тому при плануванні своєї відпустки в Карпатах, обов'язково сплануйте його так, щоб приїхати на курорт, наприклад, у понеділок.

Жити можна в Славському, від центру села до підніжжя Тростяна всього 2 кілометри, але, на жаль, якість доріг, точніше, повна відсутність цієї самої якості, дозволить дістатися до підніжжя лише на спеціалізованій військовій техніці. Тільки не лякайтеся цього гучного словосполучення. Під військовою технікою в нашому випадку розуміються звичайні "бобіки", тобішь УАЗіки, і ГАЗ-66.

Є і приватні будиночки в безпосередній близькості від старту канатної дороги. Жити також можна і біля бази Політехніки. Там є і бази відпочинку та непоганий приватний сектор, але добиратися до Тростяна буде в два рази більше, ніж із Славського.

Немає коментарів:

Дописати коментар