понеділок, 30 березня 2009 р.

Ворохта



Село Ворохта — високогірне курортне містечко, розміщене 850 м над рівнем моря. Курорт лежить у верхів'ї ріки Прут, на території Карпатського природного національного парку.



За легендою назва "Ворохта" походить від прізвища солдата-дезертира, який оселився тут у XVII ст. Знайдені археологами кремінні знаряддя праці свідчать про те, що територію було заселено і раніше.

Ворохта відома як популярний центр зимових видів спорту. В селищі є комплекс чотирьох трамплінів з витягом, які діють цілорічно завдяки штучному покриттю , а є також канатно-крісельна дорога довжиною понад 2 км.
До Ворохти належить спортивна база "Заросляк" (21 км від центру селища), звідки починається сходження на Говерлу.

Ворохта є центром підготовки українських спортсменів по стрибках з трампліну, лижних гонок та біатлону. Також, відпочинок у Ворохті корисний своїм цілющим повітрям, яке дарує людям бадьорість і здоров’я, а також привертає таких простих, але непосидючих людей, як ми з вами.

А вже з кінця ХІХ ст. Ворохта розвивається як спортивно-туристичний центр. У 30-х роках тут будують декілька пансіонатів для багатих туристів, а в 1957 відкривають гірськолижну школу. Сьогодні ж Ворохта є одним з основних центрів туризму івано-франківської області, як влітку, так і взимку.

Відпочинок у Ворохті – це чаруюча уяву краса диких гір, прямовисні річки з гучними водопадами і розкинуті в горах селища. Для любителів лижного спорту тут є декілька підйомників. Біля тур. бази "Авангард" є бугель 300-метровий і крісло 2-кілометровий. На горі Маківка є 250-метровий підйомник бугеля. Під час зимового сезону встановлюють ще два 100-метрові підйомники.

Ворохта знаменита як туристичний центр і як місто в яке взимку з’їжджаються любителі зимових видів спорту, таких як гірські лижі чи сноуборд. Періодично на сторінці Ворохти поповнюватиметься інформація про гірськолижну інфраструктуру, середні ціни, фотографії визначних пам’яток, описи туристичних маршрутів розташованих поблизу Ворохти. Якщо у Вас є цікава інформація про Ворохте присилайте її на info@nezabarom.com.ua і ми з радістю її опублікуємо з вказівкою вашого імені. Створимо разом цікавий сайт про відпочинок і розваги в Україні.



Курорт Ворохта - ще й відомий кліматичний курорт. На курорті є знижений атмосферний тиск, велика інтенсивність сонячної радіації при достатній кількості ультрафіолетових променів, чисте, прозоре повітря, підвищений вміст озону й насиченість фітонцидами, які сприяють лікуванню захворювань органів дихання.

Немає коментарів:

Дописати коментар