понеділок, 30 березня 2009 р.

Микуличин



Микуличин є найбільшим селом Івано-Франкіської області, яке за своїми розмірами перевищує навіть площу обласного центру. Назва села походить від імені чоловіка Микули.
Микуличин це низькогірне кліматичне курортне селище, розташоване у долині ріки Прут. Це є найдовшим селом в Україні, загальна протяжність якого — 44 км. Село Микуличин знаходиться на території Карпатського Природного Національного Парку на висоті 750 м над рівнем моря.




М’який клімат, карпатські луки, глицеві ліси, річка з тихим затоном (якнайкраще підходящим для купання), гори – все це найбільш підходить не тільки гірськолижникам, а й сімейним туристам та відпочиваючим із захворюваннями легенів. Кришталеве гірське повітря має антибактеріальні властивості й завдяки соснам, що напоюють його своїм терпким ароматом. Для родин розроблено багато піших екскурсій та походів за ягодами та грибами – для будь-якого віку та фізичної підготовки.


Землі села колись належали Галицькому князівству. Князь Данило Галицький ними нагородив князя Микулу. В середині XIII ст. в Карпатах було збудовано декілька сторожових постів, серед них і Микулин пост, який згодом став великим населеним пунктом.

За архівними даними перша писемна згадка про с. Микуличин відноситься до 1412 р.: в судовій справі Березовських, що розглядалася Галицьким гродським судом 1630 р., згаданий привілей короля Владислава, виданий у Львові 1412 р., де вказані границі володінь Березовських, в яких виступає гора Микулинка. В сумарії документів Коронної Метрики 1456-1765 рр. про границі королівських і приватних маєтків на території Галичини, міститься анотація підтвердної грамоти привілею Миколи Турецького 1515 р. на села Коломийського повіту поблизу Прута — Делятин, Ланчин, Саджаву, Турку та ін., серед яких виступає топонім "Микуличине поле"


Інфраструктура Микуличина може забезпечити відпочинок у будь-яку пору року. Відомі гірськолижні центри – Ворохта, Яблучниця, Буковель – знаходяться на відстані близько 17 км від Микуличина. 20 хвилин автобусом (маршрутні автобуси курсують регулярно) – і ви вже в вихорі гірськолижного життя.
У селі є широкий вибір приватних садиб, готелів та пансіонатів з сучасними комфортними умовами проживання та додатковими послугами (сауни, бари та кав’ярні, більярдні та басейни) – Микуличин гарантує чудовий відпочинок на будь-який смак.

Немає коментарів:

Дописати коментар