неділю, 19 квітня 2009 р.

Яремче


Яремче - курортне місто, яке розташоване в Карпатських горах Івано-Франківській області. В місті протікає ріка Прут та є автошлях Івано-Франківськ-Рахів-Ужгород. Залізниця з'єднює Яремче з обласним центром та м. Львовом.

Яремче є низькогірним кліматичнии курортом, оточеним горами, які на півночі і півдні переходять у мальовничі пагорби, що вкриті густим хвойним і листяним лісом. Саме тут розташовані санаторії для хворих на туберкульоз легенів, будинки відпочинку.

Першою історичною згадкою про Яремче є 1787 рік. За легендою назва міста походить від імені гуцули Яреми Годованця, який першим оселився на території цього міста. Відразу після будівництва залізниці Станіслав (тепер Івано-Франківськ) - Яремче - Ворохта - Рахів в 1894р. Місто почало активно розвиватися. Ця залізниця раніше призначалася для вивезення лісу у промислові райони Австро-Угорщини. Також раніше місто розвивалось як дачне містечко, де відпочивали жителі Львова, Кракова, Варшави.



Сьогодні Яремче — є дуже відомим туристичним центром Прикарпаття, який має понад 50 туристсько-рекреаційних закладів і санаторіїв та більше 70 об'єктів зеленого туризму. Для терапевтичного лікування використовуються кліматичне лікування, мінеральні ванни тощо. На половині території Яремчанської міськради розташований перший в Україні Карпатський Національний природний парк, який заснований у 1980 році.

Немає коментарів:

Дописати коментар